Ivo Gabe de Wolff

Ivo Gabe de Wolff

Software Engineer - Master student informatica
Interesses: compiler backend, LLVM, high performance computing
Diensten: Web & mobile applicaties ontwikkeling

Curriculum Vitae

Educatie

2017 - Heden: Master Computing Science aan Universiteit Utrecht Momenteel studeer ik informatica, waar ik focus op Programming Technologies.

2014 - 2017: Bachelor Informatica en Bachelor Wiskunde aan Universiteit Utrecht. Ik nam deel aan het Honours Programme, won de Young Talent award van de KHMW (Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen) gebasseerd op de cijfers van mijn eerste jaar en slaagde cum laude. Ik studeerde af met een 9.1 als gemiddelde cijfer en GPA van 4 (schaal 0-4).

2008 - 2014: Gymnasium (VWO) aan het Bornego College in Heerenveen, waar ik cum laude sloeg.

Ervaring

2012 - Heden: Freelance Software Developer, gefocust op webapplicatie ontwikkeling.

2014 - Heden: Open source ontwikkeling. Ik starte verschillende projecten, waar onder gulp-typescript. Dat is de standaard plugin om TypeScript te compilen in Gulp, een build systeem in JavaScript. Daarnaast heb ik bijgedragen aan de TypeScript compiler. Mijn grootste bijdrage was een prototype van de Control Flow Based Type Analysis wat was geïntroduced in TypeScript 2.0.

2016 - 2018: Student assistent bij Universiteit Utrecht. Ik assisteerde bij werkcolleges van vakken over data structuren, functioneell programming, optimalisatie, complexiteit and discrete wiskunde.

2015 - 2016: Auteur bij Packt Publishing. Auteur van TypeScript Blueprints, een practische introductie van TypeScript. De activiteiten bestonden uit het schrijven van verschillende projecten, die werden gebruikt als voorbeelden in het boek. Onderwerpen van het boek waren web en mobiele app ontwikkeling, gebruik makende van verschillende frameworks. Zowel de client als de serverside werden beschreven. Enkele hoofdstukken zijn ook in andere boeken gebruikt.

Publicaties

De Wolff, I. G., & Hage, J. (2017, January). Refining types using type guards in TypeScript. In Proceedings of the 2017 ACM SIGPLAN Workshop on Partial Evaluation and Program Manipulation (pp. 111-122). ACM.Alg

De Wolff, I. G. (2016). TypeScript Blueprints. Packt Publishing Ltd.